វិធីធ្វើប្រហិតត្រី&ជ្រក់ល្ហុង

 គ្រឿងផ្សំ

– សាច់ត្រី ៦០០ក្រាម ធ្វើឲ្យម៉ត

– ម្រេច​កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ

– អំបិល ១ចិប

– ម្សៅស៊ុប កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ

– ទឹកត្រី កន្លះ​ស្លាបព្រាបាយ

– ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ

– ខ្ទឹមស ៣កំពឹសចិញ្ច្រាំ

– ស៊ុត ១គ្រាប់

– ម្សៅមី ២ស្លាបព្រាបាយ

– ស្លឹកខ្ទឹម ២ដើមហាន់តូចៗល្មម

– ប្រេងឆា ១ចាន​ (បំពង)

 

វិធីធ្វើប្រហិតត្រី

១. ជា​ដំ​បូង​យក​សាច់​ត្រី​មក​​លាយជា​មួយ​​គ្រឿង​មាន​ដូច​ជា​ អំបិល​, ម្រេច, ទឹកត្រី, ម្សៅ​ស៊ុប​, ស្ករស, ខ្ទឹមស, ម្សៅ​មី​, ស្លឹកខ្ទឹម​ និងគោះ​ស៊ុត​ដាក់​។

២. បន្ទាប់​ពី​នោះ​​មក​ត្រូវ​​​​​​ច្របល់​វា​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សាច់​ត្រី​ និង​គ្រឿង​ចូលជាតិ​​​គ្នា​បាន​សព្វ​ល្អ។

៣. ដាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​​ក្នុង​ខ្ទះ​ឲ្យក្តៅ​ បន្ទាប់​មក​យក​សាច់​ត្រី​ដែល​បាន​ដាក់​គ្រឿង​ចូល​រួច​រាល់​ហើយ​ធ្វើ​ជា​ដុំ​រាង​សំប៉ែត​តូច​ៗ​ល្មម​តាម​ដែល​ចង់​បាន​ រួច​ហើយ​ដាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ខ្ទះដែល​កំពុង​ក្តៅ​នោះ​​។

៤. ធ្វើ​បន្ត​បន្ទាប់​រហូត​ទាល់​តែ​អស់​ ​ហើយ​នៅ​ចាំ​មើល​ធ្វើ​ការ​ត្រ​ឡប់​រហូត​ទាល់​តែ​ឆ្អិន​​ទើប​ស្រង់​​ដាក់​វា​ឲ្យ​សោះ​ប្រេង​។

វិធី​ធ្វើ​ជ្រក់​

​យក​ល្ហុង ឬ ផ្លែ​ស៊ូ ត្រសក់ មើម​ការ៉ុត ប៉ិគ​ក់ មក​ចិត បួន​ជ្រុង​ប៉ុន​មេដៃ ឬ ក៏​ឆ្លាក់​ជា​ក្បាច់​តាម​ការចេះ ហើយ​ ​ត្រាំ

​ទឹកខ្មេះ ស្ករ អំបិល រវាង​ប្រាំ​ម៉ោង  ៕



មុន បន្ទាប់