វិធីធ្វើសាច់ក្រកឥសាន

 គ្រឿងផ្សំ៖

_ខ្ទឹមស

_ឫសជីវ៉ាន់ស៊ុយ

_ម្រេច

_បាយ រឺ មីសួ

_អំបិល

_ស្ករ

_ពោះវៀនជ្រូក

_សាច់មាន់(យកសាច់ទ្រូង)

របៀបធ្វើ

១. យកខ្ទឹមស ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ ម្រេច បុកអោយម៉ត់ សាច់ជ្រូក រឺសាច់មាន់កិនអោយម៉ត់ ។

២ . យកសាច់ជ្រូក រឺមាន់ម៉ត់ គ្រឿងបុកខាងលើលាយចូលគ្នា ដាក់ស្ករ អំបិល បាយ ច្របល់អោយចូលជាតិសព្វ សឹមយកទៅញាតើចូលពោះវៀនជ្រូក ចងជាកំណាត់ដូចសាច់ក្រក យកឈើចាក់ធ្មេញ ចាក់លើសាច់ក្រកយើង អោយមានខ្យល់ចូល ទុក ១២ម៉ោង អោយសាច់ក្រកជូឆ្ងាញ់ សឹមយកទៅអាំង រឺចៀន។

រសជាតិជូឆ្ងាញ់ ប្រហាក់ប្រហែលណែមសាច់ជ្រូក

យកសាច់ក្រកទៅអាំង បរិភោគជាមួយខ្ញី ស្ពៃក្តោប បាយដំណើប៕



មុន បន្ទាប់