របៀបធ្វើ កង្កែបបោប

 គ្រឿងផ្សំ

- កង្កែប ៣គីឡូ

- សាច់ជ្រូកបីជាន់ កន្លះគីឡូ

- គ្រឿងបុក ១ចានចង្កិះ (គល់ស្លឹកគ្រៃ រមៀត ម្តេង ខ្ទឹមស ស្លឹកក្រូចសើច)

- ខ្ទឹមក្រហម ៤ដុំ ហាន់ស្តើងៗ

- ខ្ទឹមស ១០កំពិស ចិញ្រ្ចាំអោយល្អិត

- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ

- ស៊ុបមាន់ ២ស្លាបព្រាបាយ

- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាបាយ

- ស្ករ ២ស្លាបព្រាបាយ

- ម្សៅអំពិល ១ស្លាបព្រាបាយ (អត់ក៏បានតាមចំនូលចិត្ត)

- ម្ទេស ១៥គ្រាប់ (តាមចំនូលចិត្ត) ហាន់ល្អិតៗ

- ស្លឹកក្រូចសើច ១០សន្លឹក ហាន់ជាសរសៃតូចៗ

- ម្រះព្រៅ

របៀបធ្វើ

- លាងកង្កែបអោយស្អាត កាត់ជើងចេញទុកត្រឹមភ្លៅ រួចយកទៅប្រលាក់គ្រឿងមួយមុខបន្តិចៗ (ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ស៊ុបមាន់) ទុកមួយឡែត។

- ចិញ្រ្ចាំសាច់ជ្រូក និងជើងកង្កែប (កុំម៉ដ្ធពេក) រូចដាក់ ម្ទេស ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកក្រូច ចិញ្រ្ចាំចូលគ្នាមួយភ្លែត។

- ដាក់គ្រឿងផ្សំដែលនៅសល់ទាំងអស់ និងសាច់ខាងលើ ច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ រួចហាន់ម្រះព្រៅដាក់ ច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វម្តងទៀតរួច យកទៅញោតចូលក្នុងកង្កែបអោយពេញ (កុំញោតណែនពេក)។

- យកកង្កែបបោបទៅអាំងដោយប្រើកំដៅតិចៗ រហូតដល់ឆ្អឹនល្អ ប្រហែលជា ៤០នាទីជាការស្រេច៕







មុន បន្ទាប់