អាម៉ុកខ្យង

 គ្រឿងផ្សំ

- សាច់ខ្យង ១ចាន

- ខ្ទិះដូង ១ចានចង្កឹះ

- ស៊ុត ២គ្រាប់ (គោះដាក់)

- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ

- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ

- ម្សៅស៊ុបមាន់ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ

- គ្រឿងបុក ៣-៤ស្លាបព្រាបាយ (គល់ស្លឹកគ្រៃ, ខ្ទឹមស, ខ្ទឹមក្រហម, ល្មៀត,ស្លឹកក្រូចសើច)

- ម្ទេសឆ្អើរចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ (បុកលាយជាមួយគ្រឿង)

- ម្ទេស ហាន់ចំណិតស្តើងៗ

- ជីនាងវង បេះរួចមួយចាន

 

+ វិធីធ្វើ

 

១. ដំបូងយកខ្យងមកលាយជាមួយ គ្រឿងបុករួច, ស៊ុត, ម្សៅស៊ុបមាន់, ស្ករស, ទឹកត្រី និងខ្ទិះដូង(ទុកខ្លះ) ឲ្យបានសព្វល្អ។

២.បន្ទាប់មកយកកូនចានដាក់ជីនាងវងចូលទ្រាប់ពីក្រោមរួចហើយ ដួសខ្យងដែលលាយគ្រឿងរួចដាក់ចូល។

៣.បន្ទាប់ពីដួសដាក់ចូលរួចរាល់ហើយយកវាទៅដាក់ចំហុយប្រហែលជា ២០នាទី យកខ្ទិះដូងដាក់ពីលើបន្តិចៗគ្រប់ទុកមួយភ្លេត ដាក់ម្ទេស និងស្លឹកក្រូចសើចពីលើបន្ថែមទៀតជាការស្រេច៕



មុន បន្ទាប់