របៀបធ្វើស្ងោរជ្រក់ក្រៅឆ្នាំងងាយៗតែឆ្ងាញ់កប់

 គ្រឿងផ្សំ

- ត្រីងៀត ១ កន្ទុយ

- ពងមាន់ឬពងទា ២គ្រាប់

- ប៉េងប៉ោះ ១ផ្លែ

- ស្វាយ ១/២ផ្លែ ឬក៏ចង់ប្រើម្ជូរអំពិលជំនួសក៏បាន

- ជីជ្រក់ និងម្ទេសហិរ១គ្រាប់

- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ

- អំបិល ១/២ស្លាបព្រាកាហ្វេ

- ម្សៅស៊ុបមាន់ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ

- ទឹកស៊ុប ២វែកន្លះ

របៀបធ្វើ

- យកត្រីងៀតមកអាំង រឺបំពងឲ្យឆ្អិន រួចបេះជាចំរៀកតូចៗ បេះយកតែសាច់ពងមាន់ស្ងោរឲ្យឆ្អិនបកសំបក ចេញ ហើយ១គ្រាប់ពុះជា៤។

- យកប៉េងប៉ោះ កាត់វាស្តើងល្មម ស្វាយសាប់ឲ្យល្អិត ជីជ្រក់និងម្ទេសបេះលាងទឹក ឲ្យស្អាត។ យកឆ្នាំងភ្លើង រឺចានគោម រៀបប៉េងប៉ោះ ស្វាយដាក់ បាតចាន ត្រីងៀត ពងមាន់ ម្ទេស និងជីជ្រក់ដាក់ពីលើ។ បន្ទាប់មកទៀតយកឆ្នាំងសម្លដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះ បង់គ្រឿង អំបិល ទឹកត្រី ម្សៅស៊ុបភ្លក់មើលល្មមទើបយកចាក់ នឹងសាច់ បន្លែ ដែលរៀបទុក ទើបបរិភោគ បាន៕



មុន បន្ទាប់