របៀបធ្វើឆាមីសួ

 គ្រឿងផ្សំ

- មីសួ 3ខាំ ត្រាំទឹកអោយរីកកាត់ខ្លីល្មម

- សាច់ជ្រូកបីជាន់ 150ក្រាម ហាន់ជាបន្ទះតូចៗស្តើងៗ

- បង្គារក្រៀម ត្រាំទឹកអោយទន់

- យីហឺ ត្រាំទឹកអោយទន់ ហាន់តូចៗ

- ផ្កាចេក ត្រាំទឹកអោយរីក 1ចានចង្កិះ

- ស្លឹកត្រចៀកកណ្តុរ ត្រាំទឹកអោយរីកហាន់តូចៗ 1ចានចង្កិះ

- ផ្សិតក្រៀម ត្រាំទឹកអោយរីកហាន់តូចៗ 1ចានចង្កិះ

- ពពុះសណ្តែក 3បន្ទះ ត្រាំទឹកអោយរីក ហាន់តូចៗ

- ស្លឹកខ្ទឹម 3ដើម ហាន់ល្អិត

- ប្រេងឆា 3ស្លាបព្រាបាយ

- ស្ករ 1ស្លាបព្រាបាយ

- ទឹកត្រី 1ស្លាបព្រាបាយ

- ទឹកស៊ីអ៊ីវ 1ស្លាបព្រាបាយ

- ប្រេងខ្យង 1ស្លាបព្រាបាយ

- អំបិល 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ

- ម្រេចម៉ត់ 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ

- ទឹក 1ចានចង្កិះ

- ម្សៅស៊ុប 1ស្លាបព្រាបាយ

- ខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំ 2ស្លាបព្រាបាយ

 

របៀបធ្វើ

- យកគ្រឿងផ្សំរសជាតិមួយមុខពាក់កណ្តាលមកប្រលាក់ជាមួយសាច់ជ្រូកអោយសព្វល្អ។

- ដាំខ្ទះអោយក្តៅ ដាក់ប្រេងឆា ខ្ទឹមចូលបំពងអោយប្រែពណ៌សឹមដាក់សាច់ចូលឆាអោយសព្វប្រហែល3នាទី។

- បន្ទាប់មកដាក់បង្គារ យីហឺ ផ្សិត ពពុះសណ្តែក ផ្កាចេក និងស្លឹកត្រចៀកកណ្តុរចូលឆាអោយសព្វប្រហែល 1នាទីសឹមដាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិចូលឆាអោយសព្វប្រហែល5នាទីសឹមដាក់ដាក់មីសួចូលឆាបីបួនត្រឡប់សឹមចាក់ទឹកចូលរួចឆាអោយឆ្អិនល្អ ប្រហែល5ទៅ10នាទី រួចដាក់ម្រេច និងស្លឹកខ្ទឹមចូលឆាអោយសព្វ ជាការស្រេច៕



មុន បន្ទាប់